Recipe: Appetizing Medialunas

Medialunas. Bakeries also sell facturas, which are sisters to the medialunas and traditionally feature dulce de leche, confectioner´s cream and quince jam fillings. While you're in the city, stopping at one of the traditional city cafés is a must and a coffee with medialunas, mandatory. To make the medialunas just like the cafes here, try drizzling them with a delicious sugar-rum glaze (recipe below).

Medialunas Medialunas ("half-moons" or "crescents") have the traditional shape of a French croissant, while vigilantes have a more elongated, straightened out shape. Vigilantes are typically brushed with a sugar glaze and enjoyed plain. Medialunas are sometimes split and filled with dulce de leche or pastry cream, or they can be made into sandwiches. You can have Medialunas using 16 ingredients and 7 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Medialunas

  1. Prepare 10 gr of levadura seca o 25 gr de levadura en cubito (la mitad).
  2. It's 1/2 vaso of agua tibia.
  3. It's 1 cucharita of azucar.
  4. Prepare 1 cucharita of harina.
  5. Prepare of MASA***.
  6. You need 175 gr of manteca.
  7. It's 100 gr of azucar.
  8. Prepare 1 cucharita of sal.
  9. Prepare of Esencia de vainilla.
  10. Prepare 175 cm3 of leche tibia.
  11. You need 2 of huevo.
  12. It's 500 gr of harina.
  13. Prepare of Manteca.
  14. It's of ALMIBAR***.
  15. Prepare of Misma cantidad de agua.
  16. It's of Misma cantidad de azúcar.

There are two traditional types of medialunas; the larger version made with butter, and the smaller version made with lard. Both varieties are usually prepared plain, with a rum-and-sugar glaze on top. They are traditionally eaten for breakfast, ideally accompanied by a cup of strong coffee with milk, or as an afternoon snack served with yerba. Argentinian Medialunas are a kind of enriched bread with egg and butter added to the dough, the use of butter with an excellent flavor and made with care is fundamental for the final result.

Medialunas instructions

  1. En el vaso de agua agregamos la levadura, revolvemos y luego agregamos la harina y el azúcar. Reservamos en un lugar seco y oscuro..
  2. Necesitamos manteca blandita, así q antes de usarla la sacamos c tiempo de la heladera, colocamos en un bol c el azúcar y mexclamos bien bien bien. Agregamos esencia y sal. Ponemos la leche sin dejar de mexclar. Luego 1 huevo..
  3. Los ingredientes no se unirán, no se preocupen pero sigan mezclando batidor de alambre. Ponemos 100 gr de harina q es lo q hará q se junten todos los ingredientes. Hacemos una preparación pegagosa. Agregamos el vaso c levadura fermentada. Incorporamos y luego de mexclar ponemos 300 gr de la harina..
  4. En una mesada, c un poko de harina, agregamos nuestra preparación para empezar a amasar. Debe de ser 15 minutos de amasado. De necesitar más harina, agregamos de a poco. Debe de quedar una masa fina estilo pizza. Descansamos 10 o 15 minutos en un bol, tapamos c papel film o c un paño..
  5. Desgasificamos la masa, o sea en un mesada c harina ponemos nuestro bollo y de adentro hacia afuera vamos estirando c los dedos. Luego c un palo de amasar, necesitamos armar un rectángulo de 1/2 cm de espesor. Armamos triángulos iguales..
  6. Tomamos un triangulo 🔽 y desde la parte de la base estiramos y empezamos a enrollar. La puntita la estiramos mucho así más giros. Doblamos los extremos y agregamos en una fuente enmamtecada y c un poco de harina para horno. Luego c el huevo restante, batimos y pasamos c un pincel sobre las medialunas. 25 a 35 minutos a fuego medio cocinamos. Ponemos en el medio del horno..
  7. Cocinamos en almíbar en un ollita, cuando se hace una burbuja, esparcimos sobre las medialunas cuando estas estén doraditas..

This coupled with a low percentage of moisture translates into Medialunas that last longer and. Hola soy Cocomiel, bienvenidos a mi canal de cocina. Hoy, medialunas de manteca, todo lo que tenes que saber hacer para preparar tus propias medialunas en ca. A medialuna (literally half moon) is crescent-shaped corral used for rodeos, the official sport in Chile. Chilean rodeos are not quite the same sport famous in the American West; they involve two riders on horseback trying to herd a calf around a circular arena, attempting to pin him against several large cushions.

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